8ο Φεστιβάλ 2022

Πρόγραμμα 8ου Φεστιβάλ

Παράλληλες Δράσεις 8ου Φεστιβάλ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 29/06

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου:

Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη

Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20:30

Λέσχη Κινηματόδρασις, Σοφ. Βενιζέλου 9, Αλεξάνδρεια

Μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και το Βερολίνο επανέκτησαν τον δημόσιο έλεγχο του νερού τους, απορρίπτοντας ως αποτυχημένο το ιδιωτικό μοντέλο διαχείρισης που δοκίμασαν για δεκαετίες. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει μέσω της Τρόικας τις χρεωμένες χώρες να ιδιωτικοποιήσουν τα δικά τους δημόσια συστήματα ύδρευσης. Μεταξύ των εταιρικών και δημοσίων συμφερόντων, των λόμπι και της πολιτικής της ΕΕ, της λιτότητας και της δημοκρατίας, το Μέχρι την τελευταία σταγόνα αποκαλύπτει τον άγνωστο πόλεμο του νερού στην Ευρώπη.

Με το πέρας της προβολής θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον σκηνοθέτη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σκηνοθεσία:Γιώργος Αυγερόπουλος

Σενάριο:Γιώργος Αυγερόπουλος

Μοντάζ:Βασίλης Τσουκαλάς, Αργύρης Κωνσταντινίδης

Μουσική:Γιάννης Παξεβάνης

Παραγωγή:Small Planet Productions

Παραγωγοί:Αναστασία Σκουμπρή, Γιώργος Αυγερόπουλος

Κάμερα:Βασίλης Μουρίκης, Γιάννης Αυγερόπουλος, Αλέξης Μπαρζός, Αλέξης Οικονομίδης, Θεόφιλος Δαδής, Γιάννης Χλεμπάκος

Αφήγηση:Γιώργος Αυγερόπουλος

Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία

Έτος Παραγωγής:2017

Διάρκεια:59′

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας ΕΔΩ

ΣΤΙΣ 30/06

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Το περιβάλλον μέσα από τις ταινίες τεκμηρίωσης – ντοκιμαντέρ”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας (IASFF8), το οποίο διεξάγεται για όγδοη συνεχή χρονιά, από 29 Ιουν έως 3 Ιουλ 2022 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Το περιβάλλον μέσα από τις ταινίες τεκμηρίωσης – ντοκιμαντέρ”.

 

Η εκδήλωση διάρκειας μίας ώρας περίπου, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στο χώρο της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”, Σοφοκλή Βενιζέλου, 9, 59300, Αλεξάνδρεια, υπό την διεύθυνση της κ. Ιωάννας Κωσταρέλλα, επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσες και όσους έχουν εργαστεί ή ενδιαφέρονται για το θέμα, και σε επαγγελματίες του χώρου της δημοσιογραφίας και του κινηματογράφου.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτική περιγραφή και λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή, το περιεχόμενο και την εισηγήτρια ΕΔΩ.

Οι ενδιαφερόμενες/οι που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να υποβάλλουν εύκολα εκδήλωση ενδιαφέροντος, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: shorturl.at/gqEJX

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας email στην διεύθυνση kinimatodrasis@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6980 575 196.

 

01/07

MASTERCLASS

Κινηματογραφική Εκπαίδευση: Τέχνη, Πολιτισμός & Παιδαγωγική (προς μία παιδαγωγική του κινηματογράφου). Σύγχρονες εξελίξεις κι ένα παράδειγμα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας (IASFF8), το οποίο διεξάγεται για όγδοη συνεχή χρονιά, από 29 Ιουν έως 3 Ιουλ 2022 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Κινηματογραφική Εκπαίδευση: Τέχνη, Πολιτισμός & Παιδαγωγική (προς μία παιδαγωγική του κινηματογράφου)Σύγχρονες εξελίξεις κι ένα παράδειγμα”.

Το masterclass διάρκειας 2:30 ωρών, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Ιουλ 2022 και ώρα 18:00, στο χώρο της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”, Σοφοκλή Βενιζέλου, 9, 59300, Αλεξάνδρεια, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Αθ. Παπαδόπουλου, διδάκτορα και διδάσκοντα του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ και σκηνοθέτη.

Το συγκεκριμένο masterclass απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, αλλά και σε όσες και όσους έχουν εργαστεί ή ενδιαφέρονται σχετικά με το θέμα. Με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

 

Μπορείτε να βρείτε αναλυτική περιγραφή και λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή, το περιεχόμενο και τον εισηγητή του masterclass εδώ.

Οι ενδιαφερόμενες/οι που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να υποβάλλουν εύκολα εκδήλωση ενδιαφέροντος, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:https://bit.ly/3kxIFht

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας email στην διεύθυνση kinimatodrasis@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 6980 575 196.

 

Image Gallery