Κινηματόδρασις

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να αποτελέσει ένα κύτταρο πολιτισμού και συνεργατικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας. Αποτελεί τον φορέα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ενώ στα πλαίσια του συλλόγου λειτουργεί η θεατρική ομάδα ενηλίκων ΘΕΡΩΣ και η Λέσχη Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ξεκίνησε το 2015 από μια ομάδα ανθρώπων με στόχο να προσφέρουν στο κοινό ποιοτικές ταινίες οι οποίες ταυτόχρονα θα αναδείκνυαν σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Στις δράσεις του συλλόγου περιλαμβάνονται εργαστήρια, προβολές ταινιών, προβολές για σχολεία σε συνεργασία με Φεστιβάλ που απευθύνονται σε παιδιά, θεατρικά δρώμενα, ενώ από το 2019 το φεστιβάλ Αλεξάνδρειας ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης, η διάδοση του εθελοντισμού και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας μέσα από κοινωνικές δράσεις του συλλόγου.